Мінінфраструктури знизить дивіденди для інфраструктурних компаній

Поділитися:

Міністерство інфраструктури має намір скоротити виплати дивідендів для інфраструктурних компаній. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що метою такого рішення є забезпечення їхнього подальшого розвитку.

«‎Ми зараз перебуваємо в дискусії з Міністерством фінансів. Їхня позиція в цьому питанні незмінна — 80%. Ми намагаємося пояснити, що це все добре, але держкомпанії теж мають завдання з розвитку, які потрібно вирішувати, і без яких вони дуже швидко перестануть бути конкурентними на своїх ринках. Тому я думаю, що якийсь баланс ми знайдемо»‎, — сказав він в інтерв’ю агентству.

Глава відомства наголосив, що «Укрзалізниця», державні портові компанії та аеропорти мають дуже багато завдань з розвитку, на які також потрібні кошти.

«По основних компаніях ми бачимо певний і досить суттєвий приріст виручки, особливо якщо порівнювати з минулим роком. З огляду на це ми постараємося, щоб у Мінфіну не провисли надходження від дивідендів, які вони очікують у бюджеті. Але при цьому, щоб у держкомпаній залишилися гроші. Я не готовий точно стверджувати по цифрах, але хотілося б скоротити виплати дивідендів для інфраструктурних компаній хоча б до 50%», — зазначив міністр.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект №6298 з поправками до державного бюджету на 2021 рік про виділення 2,5 млрд грн для фінансування інфраструктурних проектів та створення національної авіакомпанії.

Також ми писали про те, що 16 листопада, Верховна Рада на пленарному засіданні ухвалила закон «Про критичну інфраструктуру». «За» проголосували 268 народних депутатів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу