«Любченко в Мінекономіки займався контролем, а не розвитком економіки», – експерт

Поділитися:

У листопаді 2021 року в українському уряді відбулися суттєві кадрові зміни.

Так, Олексій Рєзніков став новим міністром оборони України. Ірина Верещук- віцепрем’єр-міністром, міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, міністром економіки призначили Юлію Свириденко, міністром з питань стратегічних галузей промисловості – Павло Рябікін. Призначили тимчасового главу Мінекології.

Відповідно було звільнено з посади Міноборони Андрія Тарана, Олексія Резнікова з посади глави Мінрегіону, Олексія Любченка з посади міністра економіки, Олега Уруського з посади міністра із питань стратегічних галузей промисловості, Романа Абрамовського з посади глави Мінекології. Перед цим всі вони добровільно написали заяви про відставку.

Про кадрові ротації в уряді, що стало причиною звільнень та чого очікували від обрання нових міністрів в студії телеканалу «Перший Діловий» обговорювали з Іллею Несходовським – директором Інституту соціально-економічної трансформації.

Зокрема, він розповів про звільнення з посади міністра економіки Олексія Любченка, який працював на цій посаді з 20 травня 2021 року. Він висловився, чи була успішною його робота на цій посаді.

«Уявіть собі, вам дали завдання побудувати будинок і ви розумієте, що для цього потрібно рік, а потім вам говорять, коли побачили фундамент, через три-чотири місяці – ви несправилися. Звичайно, п’ять місяців є абсолютно недостатньо для такої посади, для того, щоб оцінювати результати діяльності. Тому що як мінімум перший місяць вам необхідно зробити необхідне коригування в роботі, в міністерстві поставити, відповідно, людей, зробити кадрові призначення, набрати команду, провести відповідну зустріч, щоб поговорити з командою; визначити ті напрями, за якими буде працювати міністерство», – зазначив фахівець.

За його словами, термін для того, щоб об’єктивно оцінювати діяльність будь-якого міністерства – має бути мінімум рік.

«Неможливо сказати, чи була людина успішна, чи ні. У мене є свої певні зауваження до роботи Любченка. Тому що він розставляв пріоритети і відповідно в своїх інтерв’ю – боротьбу з тіньовою економікою, зайнятості. Не створені умови для того, щоб брали більше, а щоб було більше перевірок для того, щоб бізнес, який після карантину та всіх цих заходів знаходився в складних економічних умовах. А тут відповідно ще ці перевірки. Я вважаю, що пріоритети були розставлені неправильно. В останньому інтерв’ю було скориговано, було послаблення розуміння того, що все ж таки не тільки боротьбою з економікою має займатися Міністерство економіки, а також сприяти розвитку економіки. Людина прийшла з Податкової служби. Контроль є абсолютно природнім завданням, він справився успішно за рік, коли очолював Податкову службу. Показники є достатньо непоганими, ефективність була доведена. Відповідно, прийшовши до Міністерства економіки, окрім того, що маєш контролювати, ти маєш сприяти розвитку легальному бізнесу», – наголосив експерт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу