У “Газпромі” анонсували перевиконання транзиту газу українською ГТС

Поділитися:

Виконати і навіть перевиконати план транзиту газу через Україну 2021 року пообіцяли у Газпромі, повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

“Російська компанія затвердила план закачування палива в європейські підземні сховища і виконує його, використовуючи різні трубопроводи, у тому числі і ГТС України”, – заявив сьогодні голова Газпрому Олексій Міллер.

Щоправда, Європа російського палива, про яке розповідає “Газпром”, не має. У цьому запевняє гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон. За його словами, протягом останніх трьох днів запаси газу в європейських підземних сховищах зменшилися на 0,15% і вже на критично низькому рівні.

Ситуацію пояснює колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін. “Росія спеціально закачує газ тільки у свої сховища, щоб посилити в Європі енергетичну кризу”, – каже він. «Більш того, маючи в країнах Європи вісім великих ПСГ, “Газпром” поповнює лише німецькі. Тому є підстави подумати про те, що Росія та Німеччина домовилися про щось», – переконаний Павло Клімкін.

Чого не скажеш про інші країни Європи, яким справді загрожує енергетична криза.

На тлі цих новин Україна очікує на рішення німецького регулятора, який має визначити, чи може оператор ГТС брати участь у сертифікації Північного Потоку-2. Своє рішення німецькі фахівці мають повідомити наступного тижня.

Раніше ми повідомляли, що «Газпром» скоротив транзит газу через Білорусь.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу