КМДА дозволила будувати висотку на Оболоні

Поділитися:

Незаконна забудова Києва продовжується. Столична влада останнім часом часто видає дозволи на будівництво житлових комплексів у заборонених місцях. Так само як і дозволяє забудовникам порушувати норми будівництва.

Зокрема, нещодавно КМДА дозволила багатофункціональному комплексу в Оболонському районі вирости з 4 до 16 поверхів. Про це дізналися журналісти-розслідувачі, проаналізувавши дані Єдиної державної електронної системи. Мало того, там сказано, що при проектуванні об’єкта висота може бути збільшена.

Примітно, що забудовник отримав дозвіл на будівництво цього комплексу ще 2017 року. Але будівля мала мати не більше 4 поверхів. Тож це забудовника, мабуть, не задовольнило. І він попросив збільшити висотність.

Територія, на якій будуватиметься комплекс, є суспільною. Тож будувати там такі споруди заборонено. Хоча у Києві, кажуть журналісти, під виглядом багатофункціональних комплексів часто будують житлові.

Нагадаємо, що обсяги будівництва житла в Україні у січні-вересні 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 18,4%. При цьому у вересні будівництво житла зросло лише на 1,7%.

За даними статистичного відомства, за січень-вересень 2021 року загалом у будівельній галузі зафіксовано зростання 3,2%, у вересні – на 10,1%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу