Плани Зеленського щодо висадження дерев виконали на 1,6%

Поділитися:

Президент Зеленський у рамках всеукраїнського форуму “Україна 30. Екологія” заявив про намір висадити в Україні один мільярд дерев. З того часу минуло п’ять місяців, протягом яких у землі опинилося лише 1,6% від заявленої кількості.

Володимир Зеленський націлився висадити один мільярд дерев лише за десять років. Однак за півроку його амбітні плани поки не дотягують до встановлених ним дедлайнів, оскільки посаджено лише 16 мільйонів дерев.

Тим часом глава української держави впевнений, що наступного року держлісагентство збільшить темпи висадки дерев фактично в 10 разів, тобто до 300 мільйонів на рік. Принаймні так обіцяють у Державному агентстві лісових ресурсів. Якщо очікування збігатимуться з реальністю, ідея Зеленського за проектом «Зелена країна» здійсниться.

Слід зазначити, більшість дерев на даний момент висаджені в лісистому Поліссі. На жаль, Карпатам, які постраждали раніше від незаконної вирубки лісів, поки що дісталися 2 мільйони саджанців.

Раніше ми повідомляли, що стали відомі збитки України від незаконного рубання лісів. За підрахунками збитки сягнули 375 мільйонів гривень.

Також ми писали про продаж Держлісагентством деревини на 4 мільярди гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу