Прийняття рішень про гуманітарну допомогу поклали на місцеву владу

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до закону» Про гуманітарну допомогу «щодо оперативності прийняття рішень» №1758-IX. Згідно з інформацією, закон вступить в силу через місяць після дня його опублікування. Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Документ забезпечує на місцевому рівні оперативність прийняття рішень про визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 22 тонн. Зокрема, він надає право органам місцевої влади визнавати такі вантажі гуманітарною допомогою.

Закон розширює повноваження Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій в частині визнання гуманітарною допомогою для одержувачів на їх території, зокрема, легкових автомобілів для забезпечення ними осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та транспортних засобів спеціального призначення (крім таксі та автомобілів інкасації) для забезпечення ними бюджетних підприємств, установ і організацій.

Зазначається, що впродовж 10 років такі транспортні засоби спецпризначення не можуть бути відчужені за будь-якими цивільно-правовими договорами, окрім безоплатної передачі іншим аналогічним підприємствам.

Також місцевим адміністраціям надається право визнавати гуманітарною допомогою вантажі вагою до 5 тонн в порядку, встановленому Кабінетом міністрів, а також вантажі вагою до 22 тонн, якщо вони складаються виключно з товарів, необхідних для запобігання виникненню та поширенню спалахів епідемій або призначених для подолання інших надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 10 жовтня, до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибули вантажі в рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги від уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу