Біля острова Зміїний зазнав лиха український військовий корабель

Поділитися:

Судно розмагнічування «Балта» Військово-Морських Сил ЗС України (ЗСУ) зазнало лиза у Чорному морі, поблизу острова Зміїний. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Згідно з інформацією, аварійна ситуація з судном виникла через різке погіршення погодних умов. Зазначається, що до рятувальної операції залучили 8 кораблів і катерів, а також 4 повітряних судна. За словами Головнокомандувача ЗСУ, ситуацію вдалось стабілізувати.

У прес-службі Військово-Морських Сил ЗСУ зазначили, що зараз йде операція з надання допомоги кораблю і поверненню його в пункт постійної дислокації.

«Особовий склад, який не задіяно у заходах з боротьби за живучість було доставлено у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почувають себе добре. Додатково задіяно особовий склад аварійно-рятувального загону ВМС ЗС України, який знаходиться на кораблі та забезпечує проведення заходів з боротьби за живучість. Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса у супроводженні кораблів і катерів Військово-Морських Сил ЗС України та казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України», — повідомили у ВМС ЗСУ.

Раніше ми повідомляли, що в Гаазі розпочалися слухання у справі захвату українських військових кораблів у Керченській протоці.

Також зазначалось, що Україна має намір сотнями будувати нові кораблі. Держконцерн Укроборонпром спільно з Асоціацією суднобудівників України розробили й представили стратегію суднобудівної промисловості України на період до 2030 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу