Стали відомі збитки держави від контрабанди лісу

Поділитися:

Цінний ліс на експорт: тільки від початку року в Україні підтверджено збитки на сотні мільйонів гривень, що держава отримала через тіньові схеми збуту лісових ресурсів. Серед 43-х засуджених, які причетні до незаконного збуту, опинилися і високопосадовці державних лісгоспів. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Загалом СБУ ліквідувало сім угрупувань, які займалися нелегальною вирубкою і продажем оптових партій деревини. Також під час спецоперації у Кіровоградській, Рівненській та Черкаській областях було блоковано діяльність міжрегіонального злочинного угрупування. До її складу входили чиновники Держлісагенства, а також підприємці у сфері експорту деревини. Вони вивозили закордон цінні породи дерева та пиломатеріали.

Дії шахраїв завдали державі збитків на понад 200 мільйонів гривень. У Житомирській області ліквідували схему підпільної вирубки лісів та його продажу. А у Чернігівській області викрито чотирьох посадовців на незаконному збуті деревини на понад 2 з половиною мільйони гривень.

Раніше повідомлялося, що уряд взявся за реформу лісового господарства в Україні.

Також ми писали й про те, що Держаудит знайшов в лісгоспах порушень майже на чверть мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу