Держаудит знайшов в лісгоспах порушень майже на чверть мільярда гривень

Поділитися:

Державна аудиторська служба виявила порушень на 243 млн грн. Зокрема, під час перевірки використання і збереження державних фінансових і матеріальних ресурсів на лісгоспах протягом першого півріччя 2021 року.

Зазначається, що під аудит потрапили 9 лісових господарств. Йдеться про Березнівське, Бучацьке, Запорізьке, Збур’ївське, Любомльського, Клеванське, Оникіївського, Хмельницьке та Чортківське лісові господарства.

Найбільше порушень виявили під час аудиту Збур’ївського лісомисливського господарства. Згідно з матеріалами аудиту, приватна фірма ТОВ «‎Славутич»‎ вивезло за кордон 536,7 тонн неправомірно скошеного очерету. Відтак, розмір збитків, заподіяних лісу, становить 146,2 млн грн.

Під час перевірки Запорізького лісомисливського господарства було виявлено порушень на суму понад 72,8 млн грн, а Хмельницьке лісомисливське господарство втратило додаткові доходи на 12 млн грн.

Аудит Оникіївського лісогосподарства показав фінансових порушень, втрат і неотриманих доходів на 5,4 млн грн, Клеванського — на 1,8 млн грн, Бучацького — 980,5 тис. грн, Березнівського — на 615 тис. грн, а Любомльського — на 477,9 тис. грн.

Раніше ми повідомляли, що у Державній аудиторській службі провели перевірку, за результатами якої було виявлено порушень, що призвели до втрат на загальну суму у майже 11 мільярдів гривень.

Також ми писали й про те, що Держаудитслужба перевірила закупівлю вагонів на УЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу