16 вересня пройде перше засідання Антикризового штабу по УЗ

Поділитися:

16 вересня відбудеться перше засідання Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування «‎Укрзалізниці»‎. Його очолить міністр інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє «Перший Діловий».

Засідання буде присвячене закупівлям необхідних матеріалів для роботи перевізника, адже плани закупівель нині на критично низькому рівні. Йдеться про постачання запасних частин, матеріалів та обладнання. Зазначається, що виконання плану не перевищує 9%, централізоване постачання матеріалів для колійного господарства становить лише 10%, зірвано закупівлі стрілочних переводів та запасних частин до них, а також є затримки з постачанням пального , які вже двічі цього року призводили до зупинок перевезень.

Відтак, депутати закликали урядовців втрутитися у ситуацію щодо роботи «‎Укрзалізниці». Зокрема, після того, як заслухали звіт Тимчасової слідчої комісії, яка аналізувала стан компанії, і виявила численні зловживання, які фактично поставили компанію на межу банкрутства. Також з’ясувалось, що третину ресурсів основних фондів втрачено. Зазначається, що з державної скарбниці лише на зарплати і винагороди том-менеджменту компанії за два роки було спрямовано 66 млн гривень.

Представники ТСК закликали урядовців звільнити нинішнє керівництво компанії і скоротити кількість членів правління, прискорити структурну реформу компанії та створити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту. Матеріали свого розслідування, предтавники ТСК планують передати до Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, за несвоєчасну доставку вантажів «Укрзалізниця» впродовж двох останніх років отримала штрафів на 377,8 млн грн, заявила очільник Тимчасової слідчої комісії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу