У ДФС розповіли про результати обшуку на тютюновій фабриці в Жовтих Водах

Поділитися:

Співробітники Державної фіскальної служби з 5 серпня проводять обшуки в приміщеннях великого виробника тютюнових виробів в Запорізькій і Дніпропетровській області. Зокрема, про обшуки повідомила United Tobacco.

Компанію підозрюють в організації схеми з виробництва контрафактних сигарет. Розглядається питання про вилучення 90 тонн тютюну без марок акцизного податку, повідомили в ДФС. У відомстві додали, що з 6 серпня проведення обшуків блокується «агресивними молодими людьми». Вони нібито контролюють під’їзди до фабрики і кидають металевих «їжаків» під колеса.
Податківці зазначають, що звернулися до Нацполіціі і Держслужби з надзвичайних ситуацій, щоб розблокувати доступ до підприємства. У самій компанії обшуки називають «рейдерським захопленням»

З початку 2021 року податкова міліція вилучила понад 800 тисяч незаконно виготовлених пачок контрафактних тютюнових виробів вартістю близько 20 млн грн у одного з найбільших українських виробників. Ці сигарети виготовлені поза обліком, реалізовані через мережі Duty free і з підробленими акцизними марками.

Про це заявив глава Державної фіскальної служби Вадим Мельник.

Йдеться про компанію United Tobacco, виробництво якої розташоване в Жовтих Водах.
В рамках кримінального провадження співробітники ДФС викрили підприємство в умисному ухиленні від сплати податків.

Також встановлено факти реалізації законно виготовлених сигарет за готівку поза обліком, і з подальшим документальним відображенням їх реалізації на підприємства, що мають ознаки ризиків.

Як повідомив голова ДФС, на підставі постанов суду в період з 5 серпня 2021 року і по теперішній час, ДФС проводить санкціоновані обшуки в складських і офісних приміщеннях на території Запорізької та Дніпропетровської областях, в тому числі на територіях виробництв, з метою документування злочинної схеми, отримання доказів та призупинення виготовлення контрафактних сигарет.

Нагадаємо, що прикордонники Чернівецькій області заблокували велику партію контрабанди, яка повинна була потрапити через Україну на територію Румунії. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Повідомляється, що шахраїв намагалися затримати завдяки оперативній інформації з боку офіцерів внутрішньої безпеки служби.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу