У Міненерго повідомили про критичні запаси вугілля

Поділитися:

Запаси вугілля на складах теплових електростанцій енергогенеруючих компаній (ГК ТЕС) за станом на ранок понеділка опустилися до 805 тис. тонн. Згідно з даними на сайті Міністерства енергетики, згідно із затвердженим планом, запаси вугілля на 1 серпня повинні були складати 1,34 млн т. Про це повідомляє «Перший Діловий».

В тому числі, запаси газового вугілля на складах ТЕС впали до 552,2 тис. тонн, антрациту – скоротилися до 252,8 тис. тонн.

Зокрема, витрата газового вугілля на ТЕС за останню добу становив 54,4 тис. тонн, тоді як постачання – всього 41,9 тис. тонн. В останній раз витрата вугілля ТЕС перевищував поставку в лютому цього року.

При цьому на деяких теплових електростанціях запасів вугілля вистачить для роботи протягом всього декількох днів.

Так, очікуваний термін спрацювання запасів палива на складах входять до складу енергохолдингу ДТЕК Запорізької та Добротвірської ТЕС становить 2 дні, Криворізької ТЕС – 3 дня, Придніпровської ТЕС – 4 дня, Бурштинської ТЕС – 6 днів. Кілька великі запаси вугілля на складах Курахівської ТЕС (на 16 діб) і Ладижинської ТЕС (12 діб). При цьому за винятком Курахівської ТЕС, на всіх станціях ДТЕК запаси вугілля нижче гарантованих.

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть зупинити ТЕС. В Україні може початися колапс всієї енергосистеми, і стартує він, якщо будуть зупинені теплові електростанції. Як відомо, вони складають більше третини всієї електрогенерації, тому втрата цих генеруючих потужностей може стати критичною.

Читайте також: Нацбанк виграв справу і відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу