Нацбанк виграв справу і відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Поділитися:

Національний банк відсудив Білоцерківську ТЕЦ за заборгованість неплатоспроможного банку «Фінанси та кредит». Таке рішення ухвалив Господарський суд Київської області, задовольнивши позов НБУ до ПрАТ «Білоцерківська ТЕЦ».

Зазначається, що об’єкт вирішено стягнути в рахунок боргу банку з рефінансування на 1,51 млрд гривень. Відтак, на користь позивача дозволено стягнути окрім єдиного майнового комплексу ТЕЦ — обладнання, інвентар і транспортні засоби. За рішенням суду, майно мають продати на відкритих торгах за ціною не нижчою за ціну на аналогічні об’єкти за оцінкою суб’єкта оціночної діяльності.

У судовому процесі третьою стороною з боку відповідача виступила фінустанова «Фінанси та кредит».

За матеріалами справи, у лютому 2015-го банк «Фінанси та кредит», Білоцерківська ТЕЦ і Нацбанк уклали договір іпотеки як забезпечення виконання позичальником договірних зобов’язань перед Нацбанком. Проте у вересні 2015 НБУ відніс цю фінустанову до неплатоспроможних.

На час ухвалення відповідного рішення Нацбанком акціонером банку «Фінанси та кредит» був Костянтин Жеваго. Він опосередковано володів 97,67% акцій.

Правоохоронці підозрюють Жеваго у розтраті 2,5 млрд гривень цього банку. У жовтні 2019-го суд зобов’язав його виплатити 1,5 млрд грн на користь НБУ.

Раніше ми повідомляли, що компанія Жеваго потрапила під санкції РНБО.

Також ми писали, що ФГВФО заплатить майже 300 млн гривень комбінату Костянтина Жеваго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу