Стали відомі подробиці реновації «хрущовок»

Поділитися:

На тлі пожвавлення на ринку нерухомості в аспекті зростання цін, влада та девелопери знову повернулись до питання можливої реконструкції чи знесення будинків 60-70-хх років, щоб перетворити на сучасні і привабливі для покупців оселі.

За даними експертів, у Києві та інших великих містах спостерігається зростання попиту на житло попри те, що в країні продовжується загальне падіння рівня життя, зростання цін на основні продукти споживання і тарифів за комунальні послуги. Разом з попитом зростає і вартість новозбудованого і вторинного житла на 15-20%. На таку тенденцію вплинув дефіцит пропозиції, оскільки за два роки суттєво зменшилася кількість новозбудованого житла, зокрема, у столиці, скоротилася на близько 25%. Також загальмувалися процеси спорудження і здачі будинків через здорожчання будівельних процесів і ускладненням дозвільної процедури. Експерти додають, що попит на квартири зріс, оскільки, зокрема, заможні українці скоригували свої витрати під час пандемії на користь купівлі нерухомості.

Рік тому Міністерство розвитку громад та територій подало в уряд новий проект щодо комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду. Зокрема, законопроект передбачає умову про можливість ухвалення рішення про знесення будівель за результатами загальних зборів власників нерухомого майна, має 75% згодних власників.

Зазначається, що до списку проєктів реконструкції входитимуть також об’єкти соціальної й інженерно-транспортної інфраструктури. Фінансуватимуть такі проєкти за державний кошт, за рахунок місцевих бюджетів, інвесторів-забудовників, компаній й організацій, на балансі яких перебувають об’єкти нерухомості. Законопроект передбачає багато гарантій і компенсацій.

Нагадаємо, прокуратура зацікавилася будівництвом Подільського моста в Києві.

Раніше Солом’янська окружна прокуратура запросила в Солом’янському райсуді Києва доступ до документів АМКУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу