Зонд Parker торкнувся Сонця

Поділитися:

У науці відбулося справжнє відкриття. Про це кажуть науковці. Зокрема, помічник адміністратора Управління наукової місії у штаб-квартирі агентства з гордістю заявив, що отримані нові знання та подальші стануть двигуном прогресу у вивченні зірок у решті нашої галактики.

Повідомляється, що космічний зонд NASA Parker зміг пролетіти крізь верхні шари атмосфери Сонця, завдяки чому він зібрав частинки та магнітні поля. У космічному агентстві виконану місію визнали високим стрибком у науці, подібним до першої висадки на Місяці. Тепер фахівцям буде простіше дізнатися, вивчити та досліджувати будову нашої зірки, а також етапи її утворення.

До слова, перше відкриття за допомогою високотехнологічного зонда Parker було зроблено ще у 2019 році, коли вчені виявили величезну кількість магнітних зигзагоподібних структур сонячного вітру, яким згодом дали назву – зворотний хід. Потім Parker наблизився до Сонця, скоротивши між ним відстань вдвічі, що дозволило визначити місце походження вищевказаних структур сонячного вітру.

Відомо, що цей зонд вперше наблизився до Сонця у 2018 році, а у квітні 2021 року, здійснюючи вже восьмий за рахунком політ, він зіткнувся з магнітними умовами при висоті 18,8 с.р. (сонячний радіус) або 8,1 мільйонів миль від Сонця. В результаті в рамках місії Parker зміг перетнути критичну поверхню, відому як Альфвена, з подальшим входженням у сонячну атмосферу.

Після цього, як зазначають у NASA, зонд опустився на 15 с.р. або близько 6,5 миль і пройшов через псевдостример (особливість корони у вигляді масивних структур, що утворилися над поверхнею Сонця, які можна побачити під час затемнень).

Вчені NASA повідомили, що космічний зонд продовжить вивчення Сонця, рухаючись спіралью поблизу головної зірки. Поточна його мета – досягти 8,86 с.р. або 3,83 милі до Сонця. У відомстві уточнили, що наступний політ Parker заплановано на січень 2022 року.

Нагадаємо, SpaceX Ілона Маска запустила космічний телескоп для вивчення чорних дірок.

Також ми повідомляли про нещодавній запуск на орбіту ще 53 супутників, що виконала американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу