ВООЗ буде змінювати рекомендації щодо боротьби з коронавірусом

Поділитися:

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) збирається переглянути перелік рекомендацій по відношенню до боротьби з коронавірусною інфекцією штаму COVID-19. Відповідні дані в стінах організації збираються надати вже на поточному тижні, як повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що раніше з подібною ініціативою з приводу зміни правил до ВООЗ звернулися близько 32 країн світу.

Як пише видання The New York Times, за підсумками досліджень 239 науковцями з усіх країн світу було встановлено, що частинки вірусу можуть дуже довгий час знаходиться в повітрі і в його кисні, тим самим створюючи додаткову небезпеку для громадян,які можуть ними заразитися.

Фахівці пропонують ВООЗ врахувати цей аспект проблеми і більш своєчасно розробляти рішення для поточних викликів пандемії.

«Всесвітня організація охорони здоров’я давно вважає, що коронавірус поширюється, перш за все, великими крапельками, які при виділенні зараженими людьми при кашлі та чханні швидко падають на поверхню“, – пише видання.

Іншими словами, вірус вкрай швидко може передаватися повітряно-крапельним шляхом, тому медикам при роботі з хворими потрібно в обов’язковому порядку експлуатувати маски із захистом типу N95.

Аналогічні фільтри варто задіяти і в вентиляційних системах.

Нагадаємо, що ситуація всередині України погіршується і за останній період кількість антирекордів в країні за кількістю хворих продовжує зростати.

Тим часом, в Туреччині пройшли успішні випробування вакцини від коронавируса. Випробування проходили на тварин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу