Влада Казахстану розпочала антитерористичну операцію в Алма-Ати

Поділитися:

Стало відомо, що після того, як у місті Алма-Ата сталася стрілянина, місцева поліція оголосила початок антитерористичної операції.

Відповідно, правоохоронні органи звернулися до своїх громадян з проханням не виходити з будинків, виявити пильність, уникати місць скупчення людей. Також мешканців міста просять одразу доповідати місцевій владі інформацію про підозрілих осіб. «І з розумінням поставитися до дій співробітників правоохоронних та спеціальних органів», – йдеться у повідомленні міського департаменту внутрішніх справ.

Також повідомляється, що у разі змін оперативної операції громадян повідомлять додатково.

Зазначимо, що сьогодні, 5 січня 2022 року, у соціальних мережах з’явилася інформація про стрілянину, що сталася в одному з районів Алмати. Пізніше з’ясувалося, що людина з вогнепальною зброєю пов’язана з нетрадиційною релігійною течією. У повідомленні уточнюється, що чоловік озброєний, він вільно пересувається вулицями міста та безперешкодно здійснює постріли.

Також відомо, що на даний момент район вулиць Абая-Байзакова оточений, а у перестрілці взяли участь кілька людей. У ході операції одного військового застрелили злочинці.

Раніше ми писали, що з 5 січня в деяких регіонах Казахстану було введено режим НС. Йдеться про Мангістауську область та місто Алмати. Відповідний указ підписав президент Казахстану Касім-Жомарт Токаєв.

Також протестувальники у Казахстані захопили резиденцію Президента.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу