Військовим пенсіонерам можуть відмовити в перерахунку пенсій

Поділитися:

На сайті Верховного суду було опубліковано рішення, згідно з яким суд відмовив колишньому українському військовому в перерахунку пенсії, адже в його довідці про доходи не був позначений єдиний соціальний внесок.

Відомо, що при обчисленні пенсійних виплат особам, які вийшли з військової служби не враховується такий складовий елемент грошового забезпечення як одноразові додаткові види фінансового забезпечення, в тому числі щорічні, щоквартальні. Враховуються тільки щомісячні.

Так, позивач у цій справі під час проходження військової служби з жовтня 2016 по лютий 2018 року одержував щомісячну додаткову грошову нагороду, призначену постановою уряду №889.

Однак, факт виплати єдиного соціального внеску має значення для вирішення питання включення грошового забезпечення і для розрахунку пенсії його видів зі списку, позначеного 43 статтею Закону №2262-XII. При цьому у позивача відсутня інформація про сплату єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Тому суд вирішив, що для того, щоб перерахувати військовослужбовцю пенсійні виплати немає законних обставин.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики знову заговорили про накопичувальну систему пенсій. Відомо, що в уряді планують її запуск вже 2021 році, але не для всіх.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики України запевнили громадян в тому, що всі українці отримають належні їм пенсії і соціальні виплати в потрібний термін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу