Від реформи ринку таксі очікують створення нових робочих місць

Поділитися:

У сервісі на замовлення таксі Uber заявили, що проведення реформи ринку таксі в Україні в п’ятирічній перспективі може створити 100 тис. Робочих місць.

“Я вважаю, що прийняття цивілізованої реформи призведе, по-перше, до підвищення безпеки пасажира, по-друге, до притоку іноземних інвестицій в Україну, і як наслідок – до створення робочих місць. За нашою оцінкою, в п’ятирічному горизонті реформа таксі може створити 100 тис. робочих місць в Україні “, – зазначив глава з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі.

Експерти вважають, що головним бар’єром для розвитку ринку таксі в Україні є відсутність досить якісних автомобілів у тих, хто готовий працювати в цій сфері, оскільки автомобілі і кредити в Україні дуже дорогі, особливо в порівнянні з країнами ЄС.

Слід зазначити, що через проблеми з регулюванням у сфері таксі Україна часто програє іншим країнам конкуренцію за інвестиції.

“Для інвестора завжди важливі верховенство права, чесні суди і прозоре регулювання. І, можливо, ми сьогодні не можемо вирішити якість українського судочинства, але ми можемо вирішити прозорість регулювання таксі” – вважає глава з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі.

Нагадаємо, що таксисти, які не будуть купувати патент (платити податки), а віддадуть перевагу працювати по-старому, будуть оштрафовані – цим займатимуться інспектори «Укртрансбезпеці». В цілому ж законопроект щодо реформи ринку перевезень пасажирів спрямований в першу чергу на його легалізацію.

Раніше повідомлялося, що в Мінінфраструктури назвали суму, яка буде отримана після введення ліцензій для таксистів. Так, легалізація цього ринку принесе міністерству близько 800 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу