В Україні створять три нові природні парки

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський підписав укази, якими передбачено створення національних парків. За даними Офісу президента, йдеться одразу про три об’єкти.

А саме, про парки «Пуща Радзівіла», «Куяльницький» та «Холодний Яр». Національний природний парк «Холодний Яр» (6,8 тисячі гектарів землі) буде створено на Черкащині, «Куяльницький» (10,8 тисячі гектарів) на Одещині, «Пуща Радзівіла» (24 тисячі гектарів) на Рівненщині.

Також в указах йдеться про збільшення меж території Карпатського біосферного заповідника, національного природного парку «Меотида», національного природного парку «Вижницький» та ботанічного заказника загальнодержавного значення «Староманзирський».

Також анонсовано збільшення території Карпатського біосферного заповідника, до складу якого увійдуть 17,9 тисячі га земель.

Нагадаємо, що у Житомирі мають збудувати індустріальний парк за 32 млн гривень. Такі вимоги тендеру оголосили влада міста.

Згідно з тендером, підрядник повинен розібрати та відновити дорожнє покриття, провести землеробські роботи, обладнати каналізаційну насосну станцію та інше. За коригування проектних робіт із будівництва індустріального парку Управління капітального будівництва заплатило 1 млн 400 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу