В Україні буду оподатковувати світових інтернет-гігантів

Поділитися:

ПДВ для Google, Facebook і YouTube: Верховна Рада доопрацювала законопроект, яким планує оподатковувати іноземні інтернет-гігінти. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що нерезиденти, які надають платні електронні послуги фізичним особам на території України, повинні зареєструватися в Україні платниками ПДВ і сплачувати 20% податку на власні послуги.

Так, поняття “електронні послуги” передбачає будь-які послуги, що надаються через Інтернет, автоматично з мінімальним втручанням людини або взагалі без нього. Також їх надання передбачає використання інформаційно-телекомунікаційних систем.

Тому згідно з новими правилами, серед українських споживачів найбільш популярними електронними послугами можна вважати послуги з надання споживачам цифрового контенту за допомогою мережі інтернет (Netflix, Apple TV).

У перелік електронних послуг також будуть включатися надання доступу до хмарних технологій (Apple iCloud, Google Drive) і надання послуг з реклами в інтернеті, мобільних додатках та інших електронних ресурсах (Facebook, Instagram).

А ось послуги інтернет-магазинів (Amazon, eBay) не повинні розглядатися як електронні послуги, оскільки вони фактично тільки забезпечують фізичний продажу товарів і не мають самостійного характеру.

Нагадаємо, що заборонити перенесення робочих днів через свята мають намір у Верховній Раді. Про це повідомили на офіційному сайті парламенту. Відомо, що головними ініціаторами і авторами законопроекту є депутати партії «Слуга народу».

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України зареєстрований законопроект, головною метою якого є захист громадян нашої країни від фінансових пірамід і всіляких шахраїв. Таку інформацію оприлюднили у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу