В ОП хочуть повернути кримінальну відповідальність за контрабанду

Поділитися:

Згідно з інформацією, опублікованою Офісом президента, Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроект про введення кримінальної відповідальності за контрабанду.

Відомо, що законопроект №5420 “Про внесення змін до КК та КПК України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів”, був зареєстрований в Раді 23 квітня.

Так, президент пропонує доповнити статті Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів. Однак самого тексту документа на сайті парламенту поки немає.

Слід зазначити, що майже до кінця 2012 року в країні вже існувала кримінальна відповідальність за незаконне переміщення товарів. Але з 17 грудня 2012 року набули чинності норми, згідно з якими товарна контрабанда була декриміналізована, однак і адміністративну відповідальність за цей злочин посилили.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони на засіданні 2 квітня вперше в історії України ввела персональні санкції проти десяти контрабандистів, які, за даними спецслужб, є «лідерами» в цій галузі, заявив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.

Раніше повідомлялося, що колишній секретар РНБО прокоментував санкції РНБО щодо трьох контрабандистів, яких президент хоче позбавити громадянства. У такому випадку ці троє контрабандистів можуть спокійно виїхати за межі країни і не отримати покарання в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу