Уряд запровадить штрафи за порушення режиму самоізоляції

Поділитися:

Кабінет міністрів України продовжує посилювати штрафи порушникам карантинних обмежень – слідом за порушниками маскового режиму і підприємцями, які допустили осіб без масок в громадські місця. Тепер в уряді пропонують штрафувати тих, хто проігнорував режими самоізоляції та обсервації.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів України.

Довідка

Самоізоляціяце добровільна відмова від контактів з будь-якою людиною, в цьому випадку – в результаті підтвердження захворювання COVID-19. Добровільне знаходження хворого вдома або в лікарняній палаті.

Обсерваціякомплекс обмежувальних і протиепідемічних заходів, спрямованих на локалізацію та ліквідацію осередку інфекційних захворювань. Обсервація застосовується до осіб, які приїхали або виїжджають з території, на яку накладено карантин.

За порушення цих обох режимів уряд пропонує запровадити штрафні фінансові санкції в розмірі від 3 тисяч 400 гривень до 8 тисяч 500 гривень. Ці суми – еквівалент 200-500 неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян. У Кабміні уточнили, що такі розміри штрафів пропонуються для випадків, коли порушення самоізоляції чи обсервації не призвело до нових захворювань.

Нагадаємо, у четвер, 17 грудня, депутати Верховної Ради проголосували за закон про штрафи для бізнесменів, які пропустили на свої об’єкти громадян без індивідуальних засобів захисту.

Також раніше повідомлялося, що парламент посилив масковий режим. За відсутність масок штрафують.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу