Уряд вважає, що цифровізація прискорить розвиток бізнесу в три рази

Поділитися:

Прем’єр-міністр України заявив, що цифровізація дозволить країні розвиватися швидше, підприємцям – активніше розвивати бізнес, а також буде сприяти тому, щоб люди не втрачали свого часу, сидячи в чергах за документами.

“Для України це дійсно вибір, коли ми можемо прискоритися і наздогнати цивілізовані держави швидкими темпами в їхньому розвитку і в нашому розвитку. Звичайно, це економіка, зазвичай це колосальний інвестиційний ресурс, тому що цифровізація дозволяє вивільнити багато часу, яке ми проводимо в чергах по оформлення документів, узгодження реєстрів, довідок і так далі. Це величезний інвестиційний ресурс, який буде можливість оптимально розподілити “, – сказав глава Кабміну.

Нагадаємо, що в Міністерстві цифрової трансформації заявили, що впровадження електронних державних послуг в Україні може допомогти економити більше ніж 800 мільйонів гривень на рік. Так, брифінг з першим звітом по роботі 17 сервісів проведуть у понеділок, 14 вересня.

Відомо, що в рамках заходу експерти розкажуть, скільки коштів держава вже змогла заощадити, завдяки тому, що громадянам більше не потрібно відвідувати держустанови, а послуги надаються без залучення посередників і чиновників.

Раніше повідомлялося, що конкурс ідей був оголошений Міністерством цифрової трансформації спільно з Програмою ООН по відновленню і розвитку світу. Відомо, що три проекти-переможці в області цифрової грамотності, інклюзивності та безпеки отримають гранти на суму від 3000 до 30 000 доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу