Уряд розширив «е-Підтримку» для підлітків

Поділитися:

Уряд розширив дію програми «еПідтримка» на українських підлітків – вакцинованих громадян, яким більше 14 років. Для цієї категорії кошти стануть доступні із 7 лютого 2022 року.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на своєму засіданні, констатував представник Кабміну у парламенті Тарас Мельничук на каналі в Telegram.

Також було розширено перелік галузей, де можна одержати послуги в рамках програми – додали сферу освіти. Цими грошима можна розрахуватися за здобуття дошкільної, позашкільної освіти, занять у гуртках і секціях, здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, також можна оплатити харчування в освітніх закладах, розрахуватися за прожиття у гуртожитках закладів. Можна на ці гроші купити друковані ЗМІ, спортивні товари, шкільне приладдя і різну «канцелярію».

В уряді кажуть, що невдовзі цими грошима можна буде оплатити комунальні послуги. Ще хочуть дати змогу купувати лікарські засоби вакцинованим особам з інвалідністю І та ІІ групи.

Нагадаємо, що президентська ініціатива, в рамках якої вакцинованим українцям виплатять по 1000 грн, називається «єПідтримка», вона стартувала з 19 грудня.

Також ми писали, що в Україні офіційно вводять бустерну дозу вакцини від COVID-19. Вакцина буде доступною для людей, яким за 60-т. Щеплення можна зробити через пів року з дати отримання другої дози вакцини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу