Українцям порадили, як правильно купувати автомобіль

Поділитися:

Купуючи автомобіль, слід дуже добре продумати план дій, щоб не стати жертвою шахраїв. Експерти розповіли, як потрібно купувати б/в машину.

За словами фахівців, є два варіанти розвитку подій. Перший з них – це оформлення угоди купівлі-продажу у нотаріуса і оплата безпосередньо в момент її здійснення. Позитивно в такій ситуації те, що нотаріус відразу ж може перевірити автомобіль в реєстрі на предмет відсутності заборон і обмежень на відчуження. Проте перевірити машину в базі розшуку нотаріус не зможе, так що певні ризики все ж залишаються.

Другий варіант передбачає оплату після реєстрації автомобіля в МВС. Експерти називають його найбезпечнішим, адже в цьому випадку покупець позбавлений ризиків купити крадений автомобіль. Однак мінусом подібного варіанту є те, що не кожен власник автомобіля погодиться просидіти кілька годин в МВС.

Нагадаємо, що в Офісі простих рішень і результатів оприлюднили концепцію митної реформи. Її суть – розмитнення повинно бути максимально спрощеним, а брокерів потрібно взагалі усунути від процесу нарахування податків.

Що стосується автомобілів, зокрема були у вжитку (б/в) авто можна буде розмитнювати без прив’язки до ціни, за прозорою формулою.

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть змінитися правила оподаткування автомобілів, які врегулюють питання стосовно проблеми так званих «євроблях». Про це йдеться в законопроекті №3704, який був недавно представлений в стінах українського парламенту.

Відзначимо, що до недавнього часу пільговий період розмитнення по відношенню до таких машин був продовжений лише до кінця грудня минулого року, що перетворило в колапс поточні закони щодо вартості та правил розмитнення машин з іноземною реєстрацією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу