Українцям почнуть масово відключати газ

Поділитися:

Згідно з новим законом, опублікованим на офіційному сайті Верховної Ради, українцям почнуть відключати газ з 1 січня 2021 року. Так, споживачі, у яких немає газових лічильників можуть залишитися без газу взагалі.

Обласні комунальні підприємства вже почали сповіщати споживачів про таке рішення уряду. Однак, за попередніми підрахунками, число споживачів, у яких немає лічильників становить близько мільйона. Проте деякі експерти говорять про збільшення цієї цифри в 2, а то і 3 рази.

Люди пояснюють відсутність лічильників у будинках тим, що не хочуть або не можуть платити за установку приладу. Ще однією причиною є боязнь потрапити “на гачок” шахраїв, які під виглядом співробітників облгазів ходять по квартирах.

Нагадаємо, що прес-служба АТ «Київгаз» повідомляє про перевірку 5300 газових лічильників. Порядку 10% пристроїв виявилися непридатними до подальшого використання, а в частині лічильників були помічені факти стороннього втручання.

Раніше повідомлялося, що в першому півріччі українці не доплатили за доставку газу 2 млрд гривень. Фіндиректор АТ «Вінницягаз» Сергій Кібітлевський озвучив статистику в рамках Ukrainian Gas Open.

Проблеми з платоспроможністю пов’язують з коронавірусною пандемією і її економічними наслідками. На думку експерта, краще рішення для держави – повне списання боргів на ринку газу. Відзначимо, що загальна сума заборгованості за постачання тепла, використання і доставку газу становить вже 70 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу