Українцям не платять лікарняні та декретні вчасно

Поділитися:

Фонд соціального страхування України визнав затримку виплат лікарняних та «декретних» на 1,8 млрд гривень – в середньому на 21 робочий день. Також не профінансовано заяви-розрахунки на суму 800 млн гривень, термін оплати яких становить 10 робочих днів. Затримку пояснюють різким зростанням витрат Фонду.

«Через пандемію істотно зросли витрати по лікарняним, також на нас було покладено фінансування самоізоляції українських працівників, страхові виплати медикам тощо.», – повідомляє фонд.

Разом з тим у Фонді впевнені, що затримки з виплатами пов’язані не тільки з ростом витрат через пандемію, а й із зволіканням роботодавців з подачею заяв-розрахунків.

Знаючи дату подачі заяви-розрахунку, стежити за виплатами можна онлайн, де в оперативному режимі оновлюється інформація про суми і дати, за які Фондом профінансовано матеріальне забезпечення та страхові виплати.

Нагадаємо, у Федерації профспілок України повідомили, що Міністерство економіки України завершило роботу над проектом постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю”, яка змінює порядок нарахування допомоги по частковій втраті роботи.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу