Допомогу по безробіттю будуть платити по-новому

Поділитися:

У Федерації профспілок України повідомили, що Міністерство економіки України завершило роботу над проектом постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю”, яка змінює порядок нарахування допомоги по частковій втраті роботи.

Відомо, що в планах міністерства допомогу по частковому безробіттю буде надавати центр зайнятості. Так, працівники мають право на отримання допомоги в разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупинкою (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин.

Слід зазначити, що виплати здійснюватиме роботодавець, з яким у співробітника укладено трудовий договір.

Крім того, кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для виплати працівникам надаються роботодавцям, діяльність яких пов’язана з виробництвом продукції, незалежно від їх форми власності, організаційно-правової форми та підпорядкування. При цьому право на отримання виплат отримають працівники, у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50% і більше в місяць.

Нагадаємо, що під час карантину в Україні існує не мала конкуренція на більшу частину вакансій. В середньому, зараз на одну посаду претендує не менше семи українців. Про це повідомляє голова Центру зайнятості в Україні.

Раніше повідомлялося, що в Україні прийняли рішення про підвищення з 1.01.2021 року одноразової допомоги, яка виплачується військовослужбовцям відразу після того, як вони укладають свій перший контракт з ВСУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу