Українцям блокують банківські рахунки через несплату штрафів

Поділитися:

Водіям, які вчасно не сплатили штраф за порушення Правил дорожнього руху, блокують банківські карти.

Про те, чому так відбувається і що робити в таких випадках, розповіли 13 грудня експерти по штрафних санкціях.

Як застерігають експерти, ви можете вчасно сплатити штраф. Але вам автоматично в Державній виконавчій службі заблокують рахунок і ще подвоять суму штрафу – нібито ви нічого не платили. Це відбувається через численні помилки при оплаті через термінали або навіть – через банки.

За оцінками експертів, близько 2 тисяч водіїв щомісяця зазнає блокування банківських карток через помилки в платіжних системах.

Однак близько 638 ​​млн грн зможе отримати держава, якщо Мін’юст дозволить оплачувати в смартфоні борг і пеню за прострочені штрафи за «листами щастя» за перші півроку роботи камер – з 1 червня 2020 року, підрахували експерти.

Що ж робити? За словами експертів, розв’язати проблему можна, якщо зацифрувати процедуру надання даних для оплати виконавчого провадження за допомогою зовнішнього сервісу. Для цього потрібно, щоб Мін’юст надав доступ до даних в базі виконавчої служби, а саме: вид порушення, сума, реквізити. Це законно і технічно можливо.

Наприклад, МВС з осені дає доступ до реєстру порушень Правил дорожнього руху. Водії отримали можливість моментальної своєчасної оплати штрафів через платіжні сервіси в смартфоні. А ось прострочені штрафи поки треба платити по-старому.

У Мін’юсті кажуть, що про проблему знають. І обіцяють протягом 2021 роки її вирішити.

Нагадаємо, в Україні набули чинності зміни в правилах дорожнього руху для різних категорій учасників. Перш за все йдеться про велосипедистів, пасажирів таксі, а також пішоходів.

Також раніше ми написали про те, що через автофіксацію порушень ПДР стало в п’ять разів менше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу