Через автофіксацію, порушень ПДР стало в п’ять разів менше

Поділитися:

Після того, як була введена система автофіксації порушення швидкості на дорогах, водії стали більш дисциплінованими і відповідальними. Кількість порушень скоротилась в 5 разів, з 58 тисяч в перший день роботи системи до 12 тисяч в день, розповіли в Департаменті патрульної поліції.

Водії стали менше порушувати і стали більш спокійно їздити по трасах.

У той же час постає питання: “А може водії знають місця розташування цих камер, і саме в цих місцях повільніше їдуть?”. На це в підрозділі відповіли, що камери автофіксації встановили в місцях концентрації ДТП. Найчастіше, причиною порушень було саме перевищення швидкості і саме тому в цих місцях і були встановлені камери. Результат є – набагато менше порушень.

Нещодавно ми писали про те, що експерти висловили думку, що у злісних порушників ПДР слід відбирати водійські права, а якщо не допоможе – робити психофізіологічну експертизу.

Також ми повідомляли, що в зв’язку з тим, що багато порушників ПДР роблять помилки при оплаті штрафу, патрульна поліція Київської області провела інструктаж, як це треба робити. При цьому уточнимо, що якщо порушник ПДР, якого засікли камери автофіксації, оплатить свій штраф в 10 банківських днів з дня отримання повідомлення, він зможе оплатити лише 50 відсотків розміру штрафу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ