Українців не будуть штрафувати за неправильно встановлені кондиціонери

Поділитися:

Команда депутатів Верховної Ради запропонувала ввести штрафи за неправильно встановлені кондиціонери, адже конденсат від техніки падає на голови перехожих. Однак, Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді відхилити проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

При цьому спеціально пристосованими місцями для виведення конденсату від приладів охолодження (кондиціонерів), розміщених на фасадах будинків (будівель, споруд) вважаються:

  • зливова каналізація;
  • побутова каналізація (в разі виведення конденсату з розривом струменя через гідрозатвор)
  • резервуари, обладнані і розміщені таким чином, щоб збирати конденсат і не допускати його витоку або поширення іншим способом.

Так, вважають в Комітеті, власникам кондиціонерів надається широкий вибір способу забезпечення належного виведення і збору конденсату, враховуючи при цьому інтереси суспільства.

Слід зазначити, що за порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями встановлена ​​адміністративна відповідальність і передбачено покарання у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що 17 квітня українцям збільшили штрафи за помилковий виклик спеціальних служб. Відповідний закон за звичаєм був представлений в державному виданні «Голос України» днем ​​раніше. Так, грошові санкції передбачені в разі помилкового виклику аварійно-рятувального формування, поліції або екстреної медичної допомоги.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів розробило проект закону №4101-д, який передбачає підвищення ставки екологічного податку на викиди CO2 з 10 до 30 гривень за тонну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу