«Українці перестали платити за комуналку — це антитарифний протест» — експерт

Поділитися:

В Україні з початку року зросли тарифи ЖКГ — подорожчали газ, електроенергія і вода. Зростання цін ще взимку спровокувало хвилю бунтів, на акції протесту вийшли жителі Полтавської, Харківської, Сумської та інших областей. Протестуючі перекривають ключові траси, блокують адміністративні будівлі.

Деякі експерти кажуть, що влада вирішила втопити громадян в боргах, і загрожують команді Зеленського тарифним майданом. Восени ситуація загрожує ускладнитися – оскільки країна знаходиться напередодні опалювального сезону.

Подробиці теми розповів політтехнолог Юрій Подорожній в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Загальноукраїнський антитарифний страйк вже давним-давно розпочався, він триває з весни, а можливо навіть із зими. Давайте подивимось на платежі, які роблять українці, сплачуючи свої комунальні тарифи. 80 з лишнім млрд — сьогодні борг українців по комунальних платежах. Чим вам не страйк? Українці, на ту політику, яку сьогодні проводить уряд, відповіли своїм «фе» і перестали сплачувати комунальні платежі», — зазначив експерт.

На думку політтехнолога Юрія Подорожнього, з жовтня поточного року ситуація може погіршитись, оскільки буде введено штрафи за несплату комунальних платежів. Проте, він переконаний, що у зв’язку з цим люди не будуть виходити на масові акції протесту.

«Давайте не забувати, що з жовтня 2021 року вводяться остаточно штрафи за несплату комунальних платежів. Тому, насправді, ситуація буде погіршуватись, заборгованість буде зростати. Я не думаю, що будуть якісь серйозні загальноукраїнські масові акції протесту, тому що за 30 років Незалежності українці через економіку, або соціально-економічне становище на вулицю масово не виходили», — заявив політтехнолог.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, восени цього року суттєво зростуть тарифи на комунальні послуги. Основною причиною такого здорожчання стане збільшення цін на європейському ринку та дефіцит газу.

Також ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє відключати від комунальних послуг за борги. Йдеться про закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу