Стало відомо, наскільки виросте комуналка в період опалювального сезону

Поділитися:

За прогнозами експертів, восени цього року суттєво зростуть тарифи на комунальні послуги. Основною причиною такого здорожчання стане збільшення цін на європейському ринку та дефіцит газу.

За словами екс-міністра житлово-комунального господарства, подорожчання тепла та гарячої води буде досить відчутним для українців, адже в тарифі на теплопостачання газ становить приблизно 75-80% собівартості.

«До того ж до кінця не ясна ситуація з електроенергією і гарячою водою. Уже зараз гаряча вода в ряді регіонів подорожчала до 200 гривень за кубометр . Так що сценарії будуть дуже неприємні, і до них потрібно готуватися», — переконаний екс-міністр.

У свою чергу глава «Союзу споживачів комунальних послуг» додав, що через скасування державного регулювання цін на газ для ТЕЦ ціни на гарячу воду і поставку тепла можуть вирости відразу на 30-100%.

«Це означає, що плата за тепло для українця в квартирі на 50 квадратних метрів виросте від тисячі до двох тисяч гривень на місяць», — підрахував експерт.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє відключати від комунальних послуг за борги. Йдеться про закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж».

Також зазначалось, що в офісі українського омбудсмена Людмили Денісової заявили про протиправність публікації  списків боржників за комунальні послуги.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ