Українська авіакомпанія припинила польоти над Україною

Поділитися:

У створеній 2021 року українській авіакомпанії Air Ocean Airlines заявили про тимчасове припинення польотів з 15 січня 2022 року.

Молода компанія заснована лише кілька місяців тому, і головна мета її – розвивати внутрішні рейси по Україні. Проте менш як через два місяці, польоти змушені тимчасово призупинити у зв’язку з плановим технічним обслуговуванням.

В Air Ocean Airlines пояснили, що постачання нових пасажирських літаків затримуються, а ті, що експлуатуються зараз, необхідно перевірити, тобто провести технічний огляд.

При цьому компанія не подбала про те, щоб завчасно попередити пасажирів, які вже купили квитки, оскільки перші повідомлення про припинення польотів їм надійшли всього за добу до скасування рейсів.

Тим не менш, гроші, витрачені на квитки, авіакомпанія планує повернути, а у разі перенесення пасажирами польоту на іншу дату, їм буде надано знижку у розмірі 50% вартості купленого квитка.

Нагадаємо, що перший рейс Air Ocean Airlines здійснила 21 листопада 2021 року. У флоті є лише два літаки, які випустив Воронезький завод у 2011-2012 роках.

Слід зазначити, що в українській версії лайнери залишилися з російською символікою. Їх не перефарбували, але щоб зробити невидимими, заклеїли скотчем. Зазначається, що літаки виконували рейси з Києва до Запоріжжя, Львова, Чернівців, Харкова, зі Львова до Запоріжжя, а також з Харкова.

Квитків на найближчих два місяці немає. Відповідно саме стільки відведено на ТО.

З іншого боку, фахівці впевнені, що таке раптове скасування рейсів свідчить лише про фінансові проблеми компанії, оскільки, як правило, про ТО повідомляють заздалегідь.

До речі, згідно з українським законодавством, авіаперевізник зобов’язаний попереджати пасажирів за 14 днів до скасування рейсів. Інакше авіакомпанія зобов’язується виплатити штрафи у розмірі від 250 до 600 євро. Сума залежить від тривалості маршруту.

Наприкінці січня 2022 авіакомпанії може бути представлений третій літак Ан-148.

Нагадаємо, урядом ухвалено рішення закуповувати літаки для майбутнього національного перевізника у заводу “Антонова”.

Раніше з цієї теми тривала суперечка. Однак, як зазначають експерти, якщо ЮНА використовуватиме літаки зовнішніх партнерів, ідея створення Національного перевізника втратиться.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу