«Антонов» будуватиме літаки для державіакомпанії

Поділитися:

Стало відомо, що незабаром національний авіаперевізник UNA (Українські національні авіалінії) отримає п’ять літаків вітчизняного виробництва.

Міністерство інфраструктури та Укроборонпром підписали меморандум, який передбачає замовлення на будівництво п’яти пасажирських літаків державним підприємством О. К. Антонова. Угоди за контрактами планують підписати у першому та другому кварталах наступного року.

Більше того, за словами генерального директора Укроборонпрому, вже перший готовий літак надійде в парк державіакомпанії протягом першого ж року після укладання відповідної угоди.

Міністр інфраструктури, у свою чергу, не без гордості повідомив, що Україна – одна з небагатьох у світі країн, де є можливості виробляти вітчизняні літаки, починаючи з необхідних для цього технологій і закінчуючи фахівцями. “Не вистачало тільки державних замовлень”, – додав Олександр Кубраков.

Пасажирські літаки моделі Ан-158 будуть призначені для міжрегіональних рейсів усередині країни, а також для міжнародних польотів на короткі відстані.

Раніше також розглядався варіант будівництва літаків компанією Airbus. Однак у цьому випадку ідею створення національного авіаперевізника було б втрачено.

Також ми повідомляли, чому національний авіаперевізник отримала назву ЮНА. Про це розповів Володимир Зеленський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу