Україна змінить умови навчання

Поділитися:

В реаліях постійної загрози пандемії коронавірусу частина українських школярів буде навчатися дистанційно. Це стосується тих навчальних закладів, які знаходяться в регіонах або містах “червоної зони” карантину, як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Подробиці нового регламенту навчання розповів головний санітарний лікар країни. За даними чиновника, МОЗ готовий зробити більш гнучкими умови навчання через поточний карантин і загрозу більш широкого масштабу інфікування на коронавірус.

“Ми розуміємо, якщо будуть деякі школи в “червоній” зоні, то буде діяти онлайн-навчання саме на той період, поки регіон буде перебувати в “червоній” зоні“, – сказав він.

Також передбачаються окремі умови роботи для вчителів. Вони розписані в окремій постанові МОЗ від 30 липня 2020 року, яка регламентує навчальний процес українських шкіл від 1 вересня поточного року.

У документі також говориться про те, що школи “червоної зони” карантину ніхто відкрити не буде. Решту територій дистанційна форма навчання поки що не стосується.

Раніше в Міністерстві освіти України заявляли, що дистанційна форма навчання поки що не загрожує українським школам.

Не так давно президент України заявив, що українські школярі з 1 вересня зможуть піти в школу, однак тоді Гарант Конституції України не зміг назвати критерії, за якими визначатимуть, чи настала друга хвиля пандемії коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу