Україна увійшла до трійки лідерів за скаргами в ЄСПЛ

Поділитися:

ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини) до кінця жовтня поточного року захищав права українців за 10 тисячами 100 скаргами. У всіх цих справах від громадян нашої країни відповідачем є українська держава.

Про це в середу, 25 листопада, інформують джерела в ЄСПЛ.

За даними джерел, за загальною кількістю скарг до Євросуду з прав людини в Страсбурзі Україна опинилася на третьому, далеко не почесному місці. Більше громадян нашої країни в цей суд скаржаться на свої держави тільки громадяни Росії й Туреччини.

Позовні заяви проти України склали 16 з половиною відсотка від усіх справ, які розглядає Страсбурзький суд. Причому кількість позовів від українських громадян до Страсбурга рік від року зростає.

Нагадаємо, група пенсіонерів з Луганська не змогла домогтися поновлення виплат пенсій на окупованій території. При цьому люди поскаржилися на порушення права на власність і права на справедливий суд в Європейський суд з прав людини. Однак, ЄСПЛ прийняв рішення на користь України в даному питанні.

Також раніше ми написали про те, що Київський апеляційний суд в понеділок, 16 листопада, скасував рішення про заочний арешт Віктора Януковича.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу