Україна не буде обкладати світових техногігантів додатковими податками

Поділитися:

Україна не буде вводити додатковий податок для техногігантів нерезидентів. Зате вони будуть платити ПДВ з тих електронних послуг, які продають українцям. Про це повідомили у випуску “Першого Ділового” телеканалу, посилаючись на заяву глави фінкомітету Верховної Ради Данила Гетьманцева.

Відомо, поки в законодавстві немає інструментів, щоб адмініструвати таку діяльність. Саме тому – в новому законопроекті пропишуть полегшений механізм сплати.

Так, передбачається повна реєстрація в електронному кабінеті, сплата в іноземній валюті та спілкування англійською з податковою службою. Однак, чиновники переживають, що такі великі компанії як Google, Facebook і Netflix можуть перевести цей податок на споживача, тобто – підвищити ціни на свої послуги.

Нагадаємо, що український парламент проголосував за законопроект «Про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо впровадження діяльності Бюро економічної безпеки України», який передбачає кримінальну відповідальність за шахрайство з ПДВ. Закон був прийнятий в рамках першого читання парламентської сесії.

Раніше повідомлялося, що два мільярди сто мільйонів доларів – за таку ціну Гугл придбав виробника натільної електроніки «Фітбіт». Днями компанії оголосили про завершення угоди. Щоб її визнала Єврокомісія, американці взяли на себе ряд зобов’язань. Зокрема, певний час не використовуються дані «Фітбіт», включаючи дані GPS і стан здоров’я клієнтів з Європейської економічної зони. А ще – зберігати технічні кордони між своїм бізнесом і спортивним додатком. Домовлений термін – 10 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу