У ВООЗ радять готуватися до нової епідемії

Поділитися:

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейесус виступив в Женеві на брифінгу, де заявив про те, що спалахи хвороб та пандемії є частиною життя людини і всі держави повинні бути готові до них більшою мірою, ніж за нинішньої пандемії коронавірусу.

«Це не остання пандемія. Історія вчить нас, що спалахи хвороб та пандемії є, по суті, частиною життя », – сказав Гебрейесус.

Глава ВООЗ зазначив, що в останні роки багато країн нехтували сферою суспільної охорони здоров’я, яка є основою для відповіді на пандемію.

«Коли прийде наступна пандемія, світ повинен бути підготовлений більшою мірою, ніж він був у цей раз», – резюмував голова ВООЗ.

Нагадаємо, що Університет Джонса Хопкінса опублікував дані, згідно з якими, за станом на 30 серпня, в світі захворіло на коронавірус 25 мільйонів осіб. При цьому, більше ніж 842 тисяч людей померли від хвороби, а понад 16,4 мільйона заражених змогли побороти COVID-19.

Лідером в рейтингу за кількістю інфікованих є США. Тут зафіксовано понад 5,9 мільйона випадків захворювання, понад 2,1 мільйона осіб померли.

Раніше повідомлялося, що розробники вакцини від коронавірусу перейшли до випробувань. Йдеться про 31 розробника. При цьому Всесвітня організація здоров’я бере участь в роботі.

За словами співробітника програми з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я Європейського регіонального бюро ВООЗ, ще 142 підприємства знаходяться на етапах досліджень вакцини, тобто, до випробувань на людях вони ще не перейшли.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу