У США з’явиться дорога для заряджання електрокарів

Поділитися:

У Детройті, найбільшому місті штату Мічиган, планують електрифікувати автодорогу для зарядки електромобіля прямо під час його руху. Все, що знадобиться власникам еко-авто – установка спеціального приймача, який буде доступний у більшості регіонах країни.

У США така траса стане першою. До цього компанія-стартап Electreon Wireless із головним офісом у Тель-Авіві вже встигла впровадити інноваційні технології у Швеції, Ізраїлі та Італії. Наразі ведуться переговори з подальшою співпрацею з такими гігантами, як Ford та DTE з метою побудувати власну автодорогу з функцією бездротової зарядки у Детройті.

Вартість майбутньої електрифікованої дороги попередньо – 1,9 мільйона доларів, а завершення робіт заплановано на 2023 рік. Протяжність дороги становитиме 1,6 кілометра, а локально її збудують поблизу центрального терміналу покинутої залізничної станції Мічиган у місті.

З технічного погляду інженери обіцяють, що електромобілі самостійно заряджатимуться від дороги, незалежно від того, чи перебуває їхній транспортний засіб у русі, чи стоїть на місці. Заряд надходитиме за допомогою індукції. Ця система використовує магнітну частоту, щоб передавати енергію від металевих котушок (вони будуть закопані під дорожнім покриттям) до спеціального приймача.

Окремо зазначається, що вартість такого приймача коштуватиме власнику електрокара приблизно від 3 до 4 тисяч доларів за одиницю системи. У майбутньому планується зниження ціни до 1000-1500 доларів.

Технологічний прогрес відзначається не тільки у США. Нагадаємо, що Саудівська Аравія минулого року розпочала будівництво міста майбутнього.

Також ми повідомляли про те, що Китай запустив найбільший у світі витяг для кораблів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу