Саудівська Аравія розпочала будівництво міста майбутнього (Відео)

Поділитися:

Саудівська Аравія розпочала будівництво міста майбутнього під назвою Неом (Neom), яке буде в 33 рази більше за Нью-Йорк. Згідно з інформацією, його протяжність становитиме 170 км, а будівництво обійдеться в пів трильйона доларів.

Попередня вартість проекту, підтриманого та фінансованого Саудівським державним інвестиційним фондом, а також рядом приватних компаній, становить $500 млрд.
Зазначається, що перших туристів та мешканців прийматимуть вже у першому кварталі 2024 року.

Неом буде розташовуватися вздовж узбережжя Червоного моря на крайньому північному заході Саудівської Аравії і включатиме морську територію, розташовану біля єгипетського та йорданського кордонів.

Очікується, що Неом стане «‎державою в державі»‎, де будуть свої закони, незалежний уряд, робота якого буде спрямована на побудову «ідеалістичного суспільства», яке гарантуватиме рівні права чоловікам та жінкам. Пріоритетними для економіки міста стануть дев’ять сфер, зокрема цифрові технології, нова енергетика, біотехнології та медіа.

Передбачається, що у місті не буде доріг для авто та наземного транспорту, весь транспорт та перевезення опустять під землю. Електрику поставлятимуть сонячні батареї та інші відновлювані джерела енергії, а їжею місто забезпечать за допомогою нових технологій та ферм із опріснення морської води.

На даний момент зроблено менше 1% робіт, необхідних для планування та будівництва міста.

«Це величезне завдання. Сьогодні, якщо ви поїдете до Неома, ви побачите будівництво всюди, ви побачите земляні роботи, які йдуть всюди, ви побачите райони, що розвиваються», — зазначив виконавчий директор проекту Надмі Ан-Наср.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу