У разі другої хвилі пандемії мігранти залишаться без робочих віз

Поділитися:

Нова хвиля коронавірусу може стати прямою загрозою для тих українців, які зараз намагаються отримати візи для заробітку за кордоном. У разі нової атаки пандемії, швидше за все їм буде відмовлено у виїзді, як повідомляє президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування для ЗМІ.

При цьому фахівець запевнив, що аналогічні хвилювання ніяк не потурбують тих громадян, які вже встигли виїхати на роботу за межі України.

Це пояснюватися тим, що держави поступово звикають боротися з вірусом і уживатися з ним без сильних економічних наслідків, а трудові мігранти з України вже зарекомендували себе добре на біржі закордонного працевлаштування.

Тому перекривати потік трудових мігрантів з України вони не будуть, адже життєво зацікавлені, щоб їх економіка постраждала якомога менше за результатами цього року“, – сказав фахівець.

Він підкреслив, що зараз ситуацію з коронавірусів спрогнозувати досить складно. На думку президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, при загостренні вірусу частина країн знову закриє свої кордони.

Більш того, проблема другої хвилі коронавірусу вже потроху починає набирати обертів серед громадськості світу. Чи обернеться це новою економічною і демографічною кризою, покаже лише час.

Нагадаємо, що карантин, який спричинила за собою пандемія коронавірусу, вніс зміни в процеси трудової міграції. Так, багато українців, які заробляли гроші закордоном, залишилися вдома. Деякі з них втратили роботу, яка годувала сім’ї в Україні багато років поспіль.

Варто відзначити, що за підсумками першого кварталу 2020 роки українці отримали 5,365 млрд доларів приватних грошових переказів з-за кордону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу