У МОЗ сподіваються на зниження рівня епідемії вже через 2 тижні

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України сподіваються на зниження рівня добового зараження коронавірусом від 15 до 20% вже через пару тижнів. Про це заявив глава відомства.

“Виходячи з розрахунків наших епідеміологів і виходячи з міжнародного досвіду, зокрема, рад міжнародних експертів, ми розраховуємо на зниження рівня щодобової захворюваності десь від 15% до 20% через 14 днів, тому що 14 днів – це в середньому інкубаційний період”, – сказав міністр охорони здоров’я.

На думку чиновника, введення карантину вихідного дня допоможе зупинити “ураганний темп” зростання захворюваності коронавірусів в Україні. Міністр вважає, що метою такого заходу є зупинка рівня захворюваності на сьогоднішніх цифрах, тобто на 11-12 тисячах нових хворих щодня.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров’я зробили пропозицію представникам малого бізнесу – йти доглядати за хворими в медичні установи на час карантину.

Про це в понеділок, 16 листопада, заявила під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Раніше повідомлялося, що У Китайській Народній Республіці фахівці виявили в яловичині, шкурах і на упаковці для м’ясних продуктів бактерії коронавірусу. Зараженими виявилися м’ясні продукти, які КНР імпортувала з Болівії, Новій Зеландії та Бразилії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу