У МОЗ розповіли, що в деяких областях заповненість ліжок в лікарнях – 50%

Поділитися:

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, за добу до лікарень країни були госпіталізовані 330 осіб. Це новий антирекорд з початку епідемії коронавірусу в Україні.

У відомстві заявили, що в чотирьох областях і Києві заповненість лікарень, визначених для лікування хворих COVID-19, становить вже 50%.

“Львівська область продовжує демонструвати заповненість ліжок більш ніж на 50%. На кордоні 50% знаходиться зараз Київ, Чернівецька, Рівненська, Івано-Франківська області. Тобто ті області, де ми фіксуємо велику кількість хворих і людей, які госпіталізуються”, – йдеться в повідомленні МОЗ.

Фахівці відомства звернулися до українців з проханням дотримуватись правил адаптивного карантину – носити маски в громадських місцях, користуватися антисептиками і не забувати про соціальну дистанції.

Нагадаємо, що влада України не може допустити того, що було в Іспанії та Італії через коронавірус. При цьому чиновники все ж готуються до зростання захворюваності.

У Міністерстві охорони здоров’я сказали, що в Україні кожні 24 години лабораторно підтверджуються 1000-1100 хворих. При цьому тут пророкують ще більшу кількість випадків COVID-19.

Раніше повідомлялося, що новий термін – «коригуюче навчання» – з’явився в лексиконі чиновників від МОН України. Так назвали формат, який має на увазі перевірку знань, отриманих українськими школярами в процесі дистанційного навчання По під час карантину навесні поточного року.

Перевірку запланували на початок навчального року 2020/2021. Вчителі в процесі навчання повинні будуть з’ясовувати, наскільки діти засвоїли матеріал за два з половиною місяці карантину. Ніяких подробиць щодо того, який час буде виділятися на такі перевірки, поки немає.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу