У МОЗ розповіли про наступну хвилю коронавірусу

Поділитися:

Головний санітарний лікар України розповів, що нова хвиля коронавірусу очікується восени, проте це може статись і раніше. Згідно з прогнозами МОЗ, зростання випадків передбачається приблизно в жовтні-листопаді 2021 року.

«‎Такий спалах може статися раніше, але зараз є всі можливості для того, щоб її не допустити»‎, — зазначив головний санітарний лікар.

Крім того він наголосив, що від тяжкого перебігу захищає вакцинація. Тому чим більше людей буде охоплено щепленнями — тим менше наслідків буде для МОЗ, а також для життя та здоров’я людей.

«Чим більше людей ми зараз охопимо щепленнями, тим менше буде наслідків для системи охорони здоров’я, для здоров’я людей, і тим менше буде летальних випадків восени, коли такий спалах дійсно буде», — вважає лікар.

Також він додав, що від самих громадян, в першу чергу, залежить е, наскільки швидко Україна буде заходити в «жовту», «помаранчеву» або «червону» зони.

Нагадаємо, головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що Міністерство охорони здоров’я проситиме уряд продовжити дію карантину після 31 серпня.

Водночас міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що цього року школярі розпочнуть навчання без змішаних чи дистанційних уроків. За його словами, учні навчатимуться у повноформатному режимі, оскільки у МОН розглядають ситуацію, коли ще тепло і немає супутніх сезонних захворювань. Водночас він додав, що впродовж навчального року епідемічна ситуація в Україні буде вносити корективи у формат навчання школярів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу