У МОЗ розкрили механізм нарахування надбавки

Поділитися:

300% надбавки лікарям за роботу з хворими коронавірусів не можуть нараховуватися кожну секунду. Про це заявив міністр охорони здоров’я України.

“Якщо ви подивитеся, яким саме способом платять нашим лікарям в лікарні безпосередньо тариф за лікування хворих COVID-19, то він сплачується на відповідну команду”, – сказав глава Міністерства охорони здоров’я.

За словами чиновника, в цю команду медиків входять лікар-анестезіолог, лікар-терапевт, середній медичний персонал, молодший медичний персонал – в середньому від 12 до 13 осіб.

Нагадаємо, що в МОЗ України заговорили про можливість введення так званого карантину вихідного дня. За словами Максима Степанова, які підтримує і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, такі заходи допоможуть розірвати ланцюг захворюваності і знизити кількість нових пацієнтів з COVID-19.

Раніше повідомлялося, що про вартість лікування одного пацієнта в умовах стаціонару розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. З його слів, один пацієнт з важким перебігом коронавірусної інфекції коштує державі до 45 тисяч гривень. Така цифра була виведена на 7 жовтня, вона включає всі медикаменти і процедури, необхідні по протоколу лікування.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу