У Мінсоцполітики розповіли, кому підвищать пенсії

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики розповіли, що завдяки запровадженню в Україні накопичувальної пенсійної системи середній розмір пенсійних виплат буде на рівні 7 тисяч гривень.

Як уточнила очільниця відомства Марина Лазебна, для розрахунку взято мінімальні внески по 300 гривень із працюючого громадянина та з його роботодавця. З цього випливає, що за мінімального внеску під час виходу на пенсію громадяни отримуватимуть доплату до солідарної пенсії у 3,2 тис. гривень. А з огляду на те, що середня пенсія зараз 3,5 тис. гривень – сумарно розмір пенсії становитиме близько 7 тис. гривень.

Водночас, чиновниця наголосила, що таке підвищення не стосуватиметься тих пенсіонерів, які вже зараз отримують виплати. Накопичувальну систему вводять для більш молодих українців.

Міністр додала, що у зв’язку з цим відомство планує впорядкувати прожитковий мінімум, адже є реальний та розрахунковий, що удвічі менший за реальний. Відтак, пенсіонерам, які не зможуть взяти участі у накопичувальній системі, дещо підвищать виплати.

Нагадаємо, що в Україні цього року має запрацювати система накопичувальної пенсії. Уже розроблено механізм фінансування та правила її роботи.

Раніше повідомлялося: у Міністерстві соцполітики заявили, що завдяки індексації у середньому 8 мільйонам пенсіонерів підвищили пенсію на 308 гривень. Мінімальна доплата – 100 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу