У Мінсоцполітики будуть вводити накопичувальну систему разом зі звичайною

Поділитися:

Міністерство соціальної політики має намір з’єднати накопичувальну і солідарну системи виплати пенсій.

Тепер робити внески для майбутньої пенсії зможуть не тільки роботодавці, а й самі співробітники, а їх розмір становитиме 2%. У відомстві зазначили, що таке рішення призведе до поліпшення розміру пенсій.

“Ми пропонуємо додати в пенсійну систему можливість накопичення. Це коли у роботодавця і працівника є рахунок і щомісяця стягується внесок. Тому що якщо ніяких змін в державі не відбудеться, навіть при високому рівні доходу пенсія становитиме всього 20-30% від зарплати, 3 тисячі гривень при зарплаті в 10 тисяч “, – сказала міністр соціальної політики.

Слід зазначити, що на такому рівні процентну ставку планують залишити в перший рік впровадження нововведення, а внески будуть сплачуватися два рази в рік.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України розробив і впровадив новий мобільний додаток, яке отримало назву «Пенсія в смартфоні». Тепер всі дані майбутній пенсіонер зможе подавати онлайн. Ця розробка виконана в рамках запровадження автоматичного нарахування пенсії в Україні.

Раніше повідомлялося, що Денис Шмигаль в своєму виступі на одному з бізнес-форумів поділився своїми думками з приводу майбутнього нашої країни. Так, серед головних пріоритетів у розвитку він назвав створення накопичувальної пенсійної системи, Фондового ринку, а також концесійних доріг. Багато в чому прем’єр ґрунтувався на демографічному прогнозі України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу