У Білорусі розпочалися спільні з РФ військові навчання

Поділитися:

У Білорусі стартували десятиденні спільні з Російською Федерацією військові маневри «Союзна рішучість-2022», інформує Міноборони РФ.

Мета – відпрацювання завдань з припинення та відбиття зовнішньої агресії, а також з протидії тероризму, захисту інтересів Союзної держави.

Як наголошується, за легендою військових навчань, є дві сторони противників: Республіка Полісся та Північна Федерація проти західної коаліції (Няріс, Поморія, Клопія та підконтрольні їм терористичні організації). Дії відбуваються на полігонах Доманівська, Гозька, Обуз-Леснівський, Брестська, Осиповичська, окремих ділянках території Білорусі, на аеродромах Барановичі, Лунинець, Ліда та Мачулище.

У навчаннях із Білоруссю візьмуть участь близько 30 тисяч військових РФ. Стягнули системи ППО С-400 “Тріумф”, дивізіон комплексів ППО малої дальності “Панцир-С”, багатоцільові винищувачі четвертого покоління Су-35 та штурмові літаки Су-25СМ. Прибув на навчання і начальник Генштабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов.

У НАТО заявили, що спільні навчання є найбільшим зібранням військ РФ у Білорусь з часів холодної війни.

Нагадаємо, що 4 лютого інформаційне агентство Bloomberg помилково заявило про вторгнення Росії в Україну, опублікувавши заготовлений заздалегідь заголовок на про всяк випадок.

Як повідомлялося, Україна продовжує одержувати військову допомогу від іноземних країн на випадок ескалації ситуації конфлікту з РФ. Цього разу допомога надійшла з Канади.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу